כך תערכו אירוע יוקרתי בבית

לא אחת, כשפותחים בהתרגשות הזמנה לאירוע, בוחנים היטב אם לא חלה טעות בלוקיישן • למרבה הפלא, זאת לא טעות: עוד משפחה הצטרפה למעגל המעדיפים שמחה בבית
כתבה: אלישבע גליקסברג


מתברר, כי מה שהולך טוב בקרב אושיות רמות מעלה, יכול להצליח היטב במרחב המחיה הפרטי של כל אחד ואחת. 

זכרו! יש לך שלוש שניות בלבד, לגרום לאורח להתרשם מהקונספט העיצובי שבחרת. ומכאן שתי תוצאות אפשריות: או שיצעד צעד אחד קדימה או שיתעלם... 

כשהרעיון מקורי, היישום חייב להיות הולם. האם זה יותר קל? אפשר להתווכח על זה, האם מוזיל עלויות? התשובה בהמשך הכתבה. 
תתפלאי לגלות
במרוצת הזמן, מקבל הבית צביון המייצג את בעליו. רכישות שנעשו בהדרגה, מזכרות ומתנות, כולן נקבצו ובאו לדירה אחת בעל אופי ואמירה. 

משתמע מכך, שאירוע בבית מתאים לאותם אנשים, שאין להם כל בעיה נוירוטית לפתוח דלתות ביתם תרתי משמע... 

כשמגיעה העת לארח מעבר למקובל, המחייבת תזוזת רהיטים והכנת החלל לצרכי האירוע, מופתעים לראות, עד כמה הבית גדול ובעל אפשרות להכיל אנשים מעל המצופה. 

משימת סינון חפצי הבית, מרעננת וחווייתית, אך אמורה לקחת בחשבון, היכן לאחסן את התכולה המיותרת. 

לכן לאורך האירוע, חובה לשמור על יחסיות בין נפח הריהוט לכמות המתארחים


התחילי לתקצב
חשוב לזכור, שכמות המוזמנים מכתיבה את נפח התקציב. בשמחה ביתית, נוהגים להזמין את ליבת המשפחה והגרעין הקשה של החברים. הדבר מובן ומתקבל בקרב המכרים והמיודעים. 

לאחר מכן, לנצל את משאבי המקום, למיין ולתעדף, דוגמת: עציצים, שטיחים, כורסאות וריהוט משלים הניתן לעטר בהם את חלל האירוח (לעיתים רבות, שוכרים זאת לאירועים באולמות כדי לרכך ולתת להם מראה ביתי). 

בשלב שאחרי בדק הבית וספירת המלאי, יש לערוך רשימה מדויקת של המוצרים הנחוצים לאירוע ופילוח התקציב עולה שלב. 

להלן סדרי עדיפויות
1. מזון ושתיה 
2. ריהוט 
3. תאורה (באירוע לילה) הגברה 
4. עיצוב (פרחים ביום, נרות בלילה) 

חשוב לדעת שרוב חברות הקייטרינג כוללות במחיר המנה את הריהוט והטקסטיל. 

לעיתים שווה לשכור שירותי שף שיכין את המזון במטבחכם, ולהזמין את כל הציוד הנלווה בנפרד. 

חלוקת השטח:
ראשית כל, חובה לאפיין את סוג האירוח תוך התאמתו לצרכי האירוע ומטרותיו: 

1. מזנון אווירה – ללא מזון. מכיל פריטי עיצוב דוגמת: פמוטות, נרות, פרחים, מזכרות וכד'. תורם רבות לשדרוג מראה האולם. פתרון מצוין למילוי חללים ריקים. 

2. מזנון מסלול הגשה עצמית – במצב שאין הגשה אישית, חוסך עלויות מלצור וכמויות מזון. 

3. מזנון כחלק מאירוח משולב (שבחלקו הגשה אישית). אירוח בתנועה יוצר תחושה בלתי פורמלית המאפשרת למתארחים 'להרגיש בבית'. 

4. ישיבה סביב שולחנות. 

5. מזנון קינוחים – יש הלוקחים אותו בחשבון כחלק בלתי נפרד מהעיצוב (מה שמצריך שמירה...) ויש המעדיפים לעצב את המזנון בלבד ללא הקינוחים, כדי להרוויח את "אלמנט ההפתעה" עד לסיומו המתוק של האירוע. 

בבית בעל גינה מרווחת, ניתן לערוך קבלת פנים בחוץ וארוחה בסלון. בעונה המתאימה, אין לשלול עריכת האירוע על כל שלביו בחוץ. 

במקרה זה, מומלץ להזמין תברואן מוסמך לריסוס השטח בבוקרו של יום האירוע. הרי האורחים היחידים הרצויים הם בני האדם בלבד ולא חרקים ומעופפים למיניהם 

בכל מקרה, צריך להרגיש את המרחב ולהדגישו, וכבר בשלב התכנון, לאפשר לאנשים גישה לבר, למזנון, מקום למינגלינג, למפגש ולשיחה – ולא לחסום את המעברים.

מידות ומדידות:
קיימים בשוק גדלים סטנדרטיים של ריהוט להשכרה: 

שולחנות בר עגולים הם בקוטר 60 ס"מ, מרובעים נעים בין 60 ס"מ ל־1 מ'. גובהם בטווח של 90 ס"מ – 1.10 מ'. 

שולחנות מזנון – 2 מ' X 80 ס"מ בממוצע. 

לתשומת ליבך: פלטות עץ קיימות בסטנדרטים קבועים (יש ספקים שמחזיקים גדלים שונים אך באותו טווח פחות או יותר). 

רבוע: 1.2 X1.2 מ', 1.60 X 1.60 מ' 

עיגול : בקוטר 1.2 מ', 1.60 מ' 

מלבן: 70ס"מ X 2 מ' 

גובה אוניברסאלי לשולחנות: 75 ס"מ 

האופציה הזולה ביותר לשכור פלטות עץ ע"ג רגליות מתכת מתקפלות (חובה לוודא מראש שכל הרגליות באותו גובה ויציבות). 

אופציה יוקרתית : לשכור שולחנות מזנון או בוצ'ר (מזנון מקצועי עם שטחי עבודה במקרה שההכנה נעשית במקום) מעץ מלא שאינם מצריכים חיפוי. יתרונם: יציבים ובעלי נוכחות ללא צורך התעסקות יתר בעיצוב. 

תחקיר:
1. תיאום מושלם בין הקייטרינג למעצבת. 

2. חישוב כמויות מזון ביחס למוזמנים. 

3. בירור תנאי המקום והתאמתם לצרכי האירוע (מדידות בשטח, צילום כללי, בדיקת החלל העוטף את המזנון, במקרים של הזנחה כל עיצוב ייבלע, ויש צורך לחפות בבדים מסביב). 



חשוב לדעת:
1. אסור למקם בארים ומזנונים ליד פתחי חירום! 

2. מומלץ ליצור "מרחב הסתגלות"- שטח בלתי פעיל בכניסה, המיועד להולכת הקהל פנימה. 

3. מיקום מזנון על הכניסה, ייצור צוואר בקבוק ותחושת התנפלות. 

4. מיקום פינתי (מפגש שתי קירות) היוצר צורת האות ר' – פרקטי ומרשים, מנצל את השטח באורח מושכל. 

5. מיקום במרכז החדר/הגינה (דוגמת אִי) צורת עגול או אליפסה, משדר קו חדשני ומתאים לאירוח רב משתפים (אין תורים, התנועה מעגלית). 

6. עמדות מרובעות – תחנות במרווחים מותאמים. 

7. מלבן – אינו דורש מקום רב ואפקטיבי בקבלת הקהל. 

8. יחס מומלץ 1:75 (מזנון אחד לכל 75 איש) למניעת תורים. 
הנדסת אנוש:
1. מיקום המאכלים חייב להיות בגובה המותאם לטווח תנועת ידיים מותן־כתף, כלומר: לא נמוך מהמותן ולא גבוה מהכתפיים. 

2. בשטחים בלתי פעילים ובלתי נגישים, ניתן למקם אגרטלים גבוהים, עמודים או נברשות. 

3. תכנון המאכלים בקבוצות הגיוניות לפי סדר כרונולוגי של המנות כשכל סוג בקבוצה נפרדת. מומלץ ליצור קיפול מפית שמאחסן בתוכו את הסכו"ם לנוחות האורחים. 

4. הגבהות חייבות להיות יציבות (צילינדרים זכוכית עובי 10 מ"מ בתוכם ניתן לשים קיטומי פרחים או אלמנטים מאירים). 

5. לא למקם בקצוות, להתחיל במרחק 30 ס"מ מכל קצה. 
עיצוב:
מנות המזון, עוגות ותקרובות, מוגשות כיום, בצורה מרשימה, המהווה חלק בלתי נפרד מהעיצוב הגלובלי, ולכן יש צורך לסנכרן בין הקייטרינג לעיצוב. 

1. בחירת צבע בסיסי לבד שיעטוף את המזנון, נייטרלי או מתמזג, קונטרסטי או משולב – בשיקלול עם הפרמטרים הנוספים. 

2. כיום מקובל לפרוש את הבד באופן מתוח ומוקפד ללא שפיכות וכיווצים בסקארטינג (החצאית המיתולוגית שעוטפת את חלקו התחתון של המזנון). 

3. תוספות עדינות של פריטי עיצוב שימוקמו בקווי התפר של הקבוצות או בתליה מעל המזנון (באמצעות חוטי דיג). 

4. ההידוקים והחיבורים חייבים להיות סמויים. גימור נקי הופך את העיצוב מטוב – למושלם. 

5. ההגבהות חייבות להיות אחידות. לא נהוג לשלב שני סגנונות במזנון אחד. 

6. בחרי את הנקודה הבולטת ביותר ומקמי בה את הדבר הייחודי שברצונך להבליט. 


7. תאורה מעצימה את העיצוב ומחמיאה למנות המזון. בסביבת אוכל מומלץ תאורה בצבעים חמים (בעיקר אדום מעל מנות, צהוב מסביב). 

8. צרי עניין למתבונן בקצב ותנועה, עומק וגוונים, מכיוון שקווי העיצוב מכוונים את תנועת העין. קו נקי – קו מנצח. 
תחזוקה:
רצוי למנות אחראית נחבאת אל הכלים, לתיחזוק מיומן של בדים שהתרשלו, ניגוב כתמים, יישור אגרטלים, הדלקת נרות שכבו ואספקת מלאי (בתמונות אח"כ רואים הכל). בר ומזנון מקצועיים חייבים להיות מתוחזקים עד אחרון ההולכים. 
בר משקאות:
כשהתקציב מאפשר זאת, מומלץ לשכור שירות בר מקצועי/עגלת משקאות. 

ניתן ליצור עמדת משקאות ע"י השכרת פלטות עץ בגבהים 90 ס"מ או 1.10 מ'. 

העיצוב מתאפיין בקו נקי, מקצועי, העמדת משקאות אלכוהוליים, קלים ומוגזים בקבוצות נפרדות, לכל משקה להתאים את סוג הכוס, כגון: כוס על רגל ליין, כוס גבוהה וצרה למוגז לשמירה על התסיסה וכד'. 

ניתן לשדר יוקרה ע"י שימוש בחומרי גלם בצבעים מטאליים, התאמת תאורה בצבעים קרים, העמדת כלי מיוחד לקוביות קרח, בקבוק יוקרתי וכד'. 

כנ"ל לגבי שתיה חמה – עמדה מיוחדת עם כל הציוד הנלווה. 
טיפים נוספים:
1. להציב סלסלת סוכריות מנטה מרעננות ביציאה. 

2. להניח מפיצי ריח ליד הכיור. 

3. להקפיד על סגנון עיצוב אחיד, במקרה שהאירוע גולש לשאר חדרי הבית. 
Coi בניית אתרים
0
דף הבית טלפוןwaze